Tandrensning

Vore tandplejere på klinikken sikrer dig den bedste rådgivning omkring forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder. Vore tandplejere udfører også jævnlige tandrensninger, som mindsker risikoen for caries-angreb og parodontose.

Tandsten

Langt de fleste voksne mennesker danner tandsten. Tandsten er kalk fra spyttet, der sammen med plak (belægningen på tænderne) omdannes til tandsten. Hvis tandsten ikke bliver fjernet regelmæssigt, bliver tandkødet irriteret og bløder (tandkødsbetændelse). Derfor er det vigtigt med en grundig tandrensning regelmæssigt.

Sammen finder vi frem til, hvad dit behov for tandrensning er. Tandsten sidder typisk især på ydersiden af overkæbekindtænderne (de bagerste) og bag underkæbefortænderne. De kan mærkes med tungen som en ru overflade. Ved parodontose findes tandsten i tandkødslommerne.

Under tandsten kan der ikke udvikles Caries, men ulemperne ved at lade tandsten sidde på dine tænder er større end fordelen, ved ikke at kunne få et hul det pågældende sted, og derfor tandsten bør fjernes regelmæssigt.

Instruktion

Det kræver fingerfærdighed at børste tænderne rigtigt. For at du skal have et livslangt velfungerende tandsæt, bør der følges op på tandbørstningen af en professionel.
For mange er en el-tandbørste et godt valg til renhold af tænderne suppleret med en eller flere hjælpemidler til renhold imellem tænderne.

Det er vigtigt at understrege, at en tandbørste, hvad enten det er en el-tandbørste eller en manuel, IKKE kan holde helt rent imellem dine tænder. Det er derfor tandtråd, soft picks eller lignende også skal bruges. Du kan få råd og vejledning af en af vores dygtige tandplejere eller klinikassistenter om, hvad der passer godt til netop dit tandsæt.

Det er ikke kun børn, der har behov for regelmæssig korrektion af børstemetoden. Voksne kan også ofte drage nytte af et par tips, da der er mange faktorer, der spiller ind på børsteresultatet. Hvis du for eksempel har gigt i fingrene, kræver det, at skaftet på tandbørsten er størst muligt, og for mange hjælper det med en el-børste, da den gør det meste af arbejdet, og du blot skal flytte tandbørsten fra tand til tand samt vinkle den rigtigt. Hvis du mister en tand, eller hvis du får parodontose, så skal børstemetoden tilrettes din mund.

Indfarvning med rød farve, eller sladretabletter som de også kaldes, kender mange fra skoletiden. Den røde farve sætter sig i plakken og viser for dig, hvor du skal bruge mere tid med renhold. Vi bruger det både på klinikken og som hjælpemiddel til dig derhjemme.

Ring til os
32580040
Skriv til os